Een microfoon voor mijn podcast!

Nov,2022 | Podcast

Yes! Eindelijk is het zover. Ik heb een microfoon gekocht, ik ga next level met mijn podcast! Super leuk en super veel zin in.

Heb ik een microfoon nodig?

Als je net start met je podcast zeg ik altijd, probeer het eerst een tijdje. Is podcasten wel echt je ding, schaf niet gelijk allemaal (duur) apparatuur aan. Ga eerst ontdekken of je het wel echt maar dan ook echt heel erg leuk vindt. Dat heb ik ook gedaan. Want echt waar, je hebt niet gelijk van alles nodig om een leuke podcast de lucht in te knallen. Dit kan ook heel goedkoop (tot gratis, ja echt waar). Groei samen met je podcast. Voor hetzelfde vind je er niks aan en zit je dan met alle duren spullen, want een beetje leuk apparatuur is gauw rond de 100 euro.

Toen ik mijn eigen podcast reis begon, in juni van dit jaar, heb ik het zo laagdrempelig mogelijk gehouden. Ik heb ontdekt hoe je makkelijk je podcast kan opnemen met je telefoon en daarna kan bewerken op je computer. Hier heb ik al veel posts over geplaats op Instagram. Dus wil je daar meer over lezen, neem dan een kijkje op mijn Instagram.

Nu ik een tijdje bezig ben ontdek ik hoe leuk ik podcasten eigenlijk vind. Lekker mijn braindump met jullie delen in mijn eigen podcast en ik vind dus dat ik nu best een stapje verder mag gaan met mijn podcast. Een stapje verder gaan is voor mij, starten met opnemen van mijn podcast MET een microfoon. Ik kan je gelijk vertellen, ik wil niet meer zonder!

Waarom toch een microfoon

Als eerste, het brengt je podcast echt next level. Het geluid gaat echt met flinke stappen vooruit waardoor je podcast nog meer een profi uitstraling krijgt. Ten tweede, het voelt voor mij nu echt als podcasten. Het maakt het nog leuker om op te nemen, vind ik dan. Het lijkt wel of ik er een nieuwe energie van krijg! WOEHOE! Laten we de By Miss Pluis Podcast next level brengen.

Nu wil jij natuurlijk weten welke te gek gave microfoon ik heb aangeschaft. Nou lees dan gauw verder. Ik ben er namelijk een beetje ingedoken, in de microfoons dan en heb uiteindelijk mijn keuze gemaakt. De keuze is reuze.. dus mijn tip aan jou is daarom: maak een lijstje met wat jij belangrijk vindt met wat je microfoon moet kunnen en wat hij maximaal mag gaan kosten en ga kijken wat er dan is. Ik zal hier binnenkort ook nog eventjes een blog over maken zodat je misschien iets makkelijker kan kiezen 😉.

Ik ga je dan nu echt vertellen waar mijn keuze op is gevallen en waarom!

HERE WE GO!

Mijn keuze is gevallen op de RØDE NT-USB mini. Een fijne maar kleine microfoon. Dat is gelijk de eerste reden dat ik mijn oog op deze microfoon heb laten vallen. Het is een mooi klein formaat die (mocht ik dat willen) makkelijk mee te nemen is op reis. Daarnaast wil het oog ook wat, hahaha.. Ik vind het een leuke microfoon om te zien en te fotograferen voor eventuele social media posts. Dat is natuurlijk vooral een hele leuke extra.

Nog wat kenmerken waarom ik op deze microfoon ben gevallen

  • Uit reviews kwam ik erachter dat de geluidkwaliteit erg goed is (toch wel belangrijk, maar dan ook héél belangrijk).
  • Het is een plug & play microfoon (dus erg makkelijk in gebruik, mijn PC herkende de microfoon meteen).
  • Het heeft een ingebouwde popfilter. Je weet wel, zo’n schuimding wat om je microfoon heen kan doen of een popfilter wat je tussen je mond en microfoon plaats. Een popfilter zorgt ervoor klanken zoals bij de letter P, F of S, worden verzacht. (ze worden ook wel ‘plosieve’ geluiden genoemd).
  • De microfoon is makkelijk te wisselen tussen zijn tafelstandaard en een studio arm. Een studio arm is een soort van tafelklem waarin je de microfoon kan plaatsen.
  • Je kan er makkelijk een koptelefoon aan koppelen zodat je ook direct kan horen wat je opneemt
Micrfoon podcast RODE NT-USB mini Leeuwarden
Miss Pluis

Allemaal eigenschappen die ik super belangrijk vind.

Daarnaast is de microfoon niet extreem prijzig. Ik heb er €86,- voor betaald (dit was met korting, bij Bol.com). De prijzen verschillen soms nogal. Dus mocht je deze microfoon ook willen, houdt dit dan zeker in de gaten en ga voor een mooie aanbieding.

De gratis software van RØDE

Maar misschien wel de aller belangrijkste reden waarom ik voor de microfoon ben gegaan is de gratis software die je erbij kan downloaden op de website van RØDE . In een latere blog zal ik je meenemen in deze software en hier van alles over vertellen, hoe je de software goed instelt en wat je er allemaal mee kan doen.

Met deze software creëer je gewoon echt je eigen opname studio thuis! WAUW!

– Miss Pluis

Daarnaast kun je er meerdere microfoons aan koppelen (tot vier stuks). Hierdoor kan je een interview opnemen met iemand in dezelfde ruimte met allebei je eigen audio track (dit is iets wat ik als podcast editor super belangrijk vind voor de kwaliteit voor je audio track voor je podcast aflevering). En hier heb je dan niet ook nog eens een aparte audio-interface (hiermee sluit je meerdere microfoons aan op je PC) voor nodig, hoe chill! Dit zit dus gewoon IN de GRATIS software van RØDE. Echt waar! Happy girl hier. Ik weet namelijk nog niet waar ik heen ga met mijn podcast maar dat dit mogelijk is, ben ik zo super blij mee.

Een nadeel is dat het voor nu lijkt dat je alleen maar RØDE microfoons aan deze software kan koppelen. Je zou dus dan wel twee van deze microfoons moeten hebben, of als je al samen een podcast hebt dat je dus beide een RØDE microfoon aangeschaft. Dit is wel iets wat ik wil gaan uitzoeken. Ik heb namelijk ook ergens gelezen dat je ook andere merken microfoons aan deze software kan hangen. Helaas heb ik (nog) geen twee microfoons dus daar hoop ik nog op terug te komen. Ik houd je op de hoogte. 😉 Plus ik doe nog een uitgebreide blog met de fijnste instellingen en uitleg van de RØDE software. Stay tuned voor dat!

Ook fan geworden van de RØDE NT-USB mini microfoon

Heb ik je overtuigd? Ga jij ook voor deze super fijne en betaalbare microfoon? Let me know! Met deze link ga je direct naar de Bol.com site waar ik deze microfoon heb aangeschaft. Dit is geen gesponsorde blog maar helemaal mijn eigen enthousiasme voor dit product!

En ik ben ook echt van mening veranderd over het hebben van een microfoon voor je podcast. Ik vind het echt oprecht een toevoeging, een upgrade en als het even kan zou ik je adviseren dat zodra je gaat investeren in je podcast, je start met het aanschaffen van een microfoon die bij je past!

Wil je mijn eerste podcast luisteren die ik met deze microfoon heb opgenomen? Klik dan hier!

#iedereeenaandepodcast 😉

Categorieën

Miss Pluis

ook wel Marijke, hoi! Leuk dat je hier bent. In mijn blog vertel ik je over mijn reis naar mijn droomleven als digital nomad en mijn reis in ondernemen. Deze gaan hand in hand met elkaar. Luister je liever? Ga dan naar mijn podcast, deze is te vinden op Spotify, Apple podcast, Google Podcast en Anchor. (By Miss Pluis Podcast)

"If we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives"

Lemony Snicket

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *