Waarom ik een blog start

sep,2022 | Persoonlijk

Waarom nu ook een blog

Al lang voordat ik startte met mijn eigen onderneming droomde ik al van een eigen blog. Zoveel ideeën gingen er in mijn hoofd om. Schrijven vind ik leuk, dus een blog leek en lijkt nog steeds voor mij een ideale uitlaatklep. Waarom dan nu pas? Nu er al zoveel zijn? Waarom niet! Moet ik dan maar iets niet doen omdat een ander het al heeft gedaan? Met zo’n gedachte kom ik natuurlijk nergens, dan zou ik lekker op mijn gat kunnen gaan zitten want ik ben van mening dat alles nu wel een keer uitgevonden is. 😉 Er is weinig vernieuwends.. dus ja.. zo ook misschien mijn blog. Maar mijn blog is wel mijn verhaal! En die is uniek!

En ook door maar niets te gaan ondernemen blijf je stilstaan. Dus zie hier; mijn blog! Ja er kunnen zeker nog wat puntjes op de i volgens deze perfectionist maar ook als ik daarin te lang blijf hangen gaat er niks gebeuren. Komt er ook niks uit mijn handen en hoe leuk is het om te zien dat je beter gaat worden in iets? Vooruitgang ziet. Toch niks leukers dan dat.

“Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op één na beste moment is nu”.

– Confucuis

Mijn blog als verlengstuk van mijn podcast

Is mijn blog een verlengstuk van mijn podcast? Ja en nee. Er zullen onderwerpen zijn waar zowel een blog als een podcast van is. Logisch, want niet iedereen leest en niet iedereen luistert, zo kan ik nog meer mensen bereiken en inspireren. Maar er zullen ook onderwerpen zijn waar meer uitleg bij komt kijken met behulp van foto’s, en aangezien mijn podcast niet op YouTube is, is dat wat lastig. Dus daar zal dan alleen een blog over komen. Maar grotendeels vullen ze elkaar aan. Ik ga zowel in mijn podcast als in mijn blog vertellen over mijn droomleven. Mijn leven invullen zoals ik het wil, met mijn voorwaarden. Als digital nomad de wereld ontdekken, mijn achtertuin zoals ik het ook wel noem. Werken tijdens het reizen door inkomen te krijgen met mijn eigen online onderneming. Daarnaast is mijn droom om mijn blog te vullen met eigen foto’s! Mijn hobby hier te kunnen uitbreiden. Ik ben geen fotograaf, ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen en dat lijkt mij erg leuk om met jou te delen.

by miss pluis online ondernemer

Online onderneming

Mijn online onderneming is By Miss Pluis. In januari 2022 ben ik gestart en op dit moment help ik mensen, ondernemers, met het opzetten van hun eigen podcast. Extra handen bij het editen, het online zetten, het in elkaar zetten van een podcast aflevering maar ook het omzetten van bv Instagram live links naar een audio bestand, zodat er daarna een mooie podcast aflevering van gemaakt kan worden. Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan bij mij terecht. Weet ik het niet, dan zoek ik het uit! Ik heb al zoveel kennis op dit gebied maar ook ik ontdek nog steeds nieuwe dingen in de podcast wereld.

Daarnaast maak ik Gifjes voor social media. Deze maak ik voor mezelf maar ook van mezelf. haha.. ja echt! Het is zo onwijs leuk om gifjes in te zetten voor je business! Ook hiermee help ik ondernemers. In de wereld waarin wij leven kunnen we natuurlijk alles zelf doen. Alles is op te zoeken op Google of YouTube. Maar hebben we deze tijd ook? En moeten we alles wel zelf willen doen? Op creatief gebied ben ik die paar extra handen die jou kunnen helpen! Dat is wat ik doe met By Miss Pluis. Wil je meer over mij weten, sneup dan even rond op mijn website of neem contact met mij op!

Veel Liefs,

Marijke

Categorieën

Miss Pluis

ook wel Marijke, hoi! Leuk dat je hier bent. In mijn blog vertel ik je over mijn reis naar mijn droomleven als digital nomad en mijn reis in ondernemen. Deze gaan hand in hand met elkaar. Luister je liever? Ga dan naar mijn podcast, deze is te vinden op Spotify, Apple podcast, Google Podcast en Anchor. (By Miss Pluis Podcast)

"If we wait until we're ready, we'll be waiting for the rest of our lives"

Lemony Snicket

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *